Re-integratie dienst Werkfit maken

Zit je momenteel in de Ziektwet of heb je een WW, Wajong of WIA uitkering, maar is de stap naar solliciteren en het accepteren van regulier werk te groot?

Dan is de re-integratie dienst Werkfit maken wellicht iets voor jou. In dit traject zijn er drie kern elementen die op de voorgrond staan in dit traject. Dit is onder andere: Het onderzoeken van arbeidsmogelijkheden, verhogen van de persoonlijke effectiviteit en versterken van de werknemersvaardigheden.

Onderzoeken arbeidsmogelijkheden

In het traject Werkfit maken wordt uitgebreid stilgestaan bij vragen als: Wat kan ik? Wat wil ik? En wat zijn voorwaarden die ik nodig heb om goed te kunnen functioneren? Ook wordt er gekeken wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn, zodat je hier bewust van bent. Er worden wanneer je dit wil ook persoonlijkheidstesten en beroepskeuzetesten ingezet. Dit kan helpen om indicaties te geven van wat voor banen er mogelijk voor jou geschikt kunnen zijn. In de gesprekken met jouw coach wordt er ook gekeken naar baankansen en de haalbaarheid van wat jij graag zou willen. Wij vinden het namelijk het aller belangrijkste om met ideeën te komen die realistisch, haalbaar en passend zijn bij wie jij bent en wat jij wil.

Verhogen persoonlijke effectiviteit

Iedereen heeft onderwerpen waarin zij op vastlopen. Waar de ene persoon moeite heeft met het aangeven van de grenzen, vindt de ander het weer lastig om energie te doseren of zichzelf tot actie te bewegen. Misschien vindt jij het een uitdaging om rust te creëren in je hoofd of vindt je het lastig om om te gaan met je hoogbegaafdheid of hoog gevoeligheid.

In dit onderdeel van het traject is veel ruimte om te praten over de dingen waar jij tegenaan loopt. Dit zodat we kunnen kijken hoe jij effectiever om kan gaan met de klachten, belemmeringen of uitdagingen die je ervaart. Eigenlijk kan je het verhogen van persoonlijke effectiviteit zien als persoonlijke coaching. Alle thema’s waar je beter mee om leert gaan zullen je namelijk uiteindelijk helpen om straks de stap naar werk te kunnen maken.

Mocht het nodig zijn kan er ook worden gekeken hoe wij jouw fysieke weerbaarheid kunnen verhogen, zodat jouw lichaam sterker is en meer energie ervaart. Dit kan jou veel opleveren op de lange termijn.

Versterken werknemersvaardigheden

Waarschijnlijk ben jij al een tijdje uit het arbeidsproces geraakt. Daarom is waarschijnlijk de stap om direct te gaan werken te groot. In dit traject zal worden gekeken wat vaardigheden zijn die aangescherpt of ontwikkeld mogen worden, zodat jij klaar bent voor de arbeidsmarkt. Hier wordt naar gekeken door middel van gesprekken, maar ook het vinden van vrijwilligerswerk of een werkervaringsplaats kan je hierbij helpen. Bij een werkervaringsplaats ga je aan de slag bij een reguliere werkgever maar onder speciale voorwaarden. Zo kan je je uren langzaam opbouwen en zitten zowel jij als de werkgever niet vast aan een betalingsverplichting. Op deze manier kan je stapsgewijs ervaren wat je aankan, kan je zelfvertrouwen groeien en ontstaat er wellicht een passende functie voor jou!